Over ons

Wij zijn Blue Team Intelligence

Blue Team Intelligence is een jong consultancybureau in het inlichtingendomein, in 2021 opgericht door Bas Ooink en Stefan Sijbesma. Samen nemen wij een schat aan kennis en (operationele) ervaring mee vanuit inlichtingenorganisaties binnen de overheid. Met Blue Team Intelligence ondersteunen wij organisaties en bedrijven in hun informatieoperaties, zodat ze proactief kunnen denken, sturen en werken. We leveren daarbij geen ellenlang rapport dat onder in een la verdwijnt, maar gerichte tooling waar opdrachtgevers in de praktijk direct de vruchten van plukken.

Bas Ooink

Bas is sociaal geograaf en heeft veertien jaar gewerkt voor inlichtingenorganisaties bij defensie en politie. Hierbij heeft hij ook in missiegebieden ruime ervaring opgedaan. “Ik heb uitgebreide ervaring in het HUMINT-domein (human intelligence), en in het verwerken en analyseren van inlichtingen op tactisch-operationeel niveau. Mijn hoofdexpertise is geospatial analysis. Ik heb als senior analist trainingen gegeven aan analyseteams en binnen het inlichtingendomein innovatietrajecten geleid en uitgevoerd. 

Stefan Sijbesma

Stefan heeft uitgebreide ervaring als operationeel commandant. In deze rol was hij afhankelijk van sterke beschrijvende, verklarende en voorspellende inlichtingenproducten. Door deze functie ken ik de operationele behoeften van organisaties als geen ander. Ik ben door de wol geverfd als analist en leidinggevende binnen de inlichtingenwereld, en heb bovendien ruime ervaring met het uitvoeren van innovatietrajecten binnen het inlichtingendomein. 

Stefan Sijbesma

Stefan heeft uitgebreide ervaring als operationeel commandant. In deze rol was hij afhankelijk van sterke beschrijvende, verklarende en voorspellende inlichtingenproducten. Door deze functie ken ik de operationele behoeften van organisaties als geen ander. Ik ben door de wol geverfd als analist en leidinggevende binnen de inlichtingenwereld, en heb bovendien ruime ervaring met het uitvoeren van innovatietrajecten binnen het inlichtingendomein. 

Multidisciplinaire aanpak

Wij kiezen voor een creatieve, multidisciplinaire aanpak, waarbij we wetenschappelijke kennis toepassen in de praktijk. Samen vormen we het hart van Blue Team Intelligence. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de aard van de opdracht kunnen we gebruikmaken van een netwerk van analisten, inlichtingenspecialisten en ICT-professionals. Daarnaast werken we samen met een aantal vaste partnerbedrijven. 

Partner van Esri

Vanwege onze unieke benadering van voorspellende analyses en onze toepassing van inlichtingen in het geografische domein, is Blue Team Intelligence een samenwerking aangegaan met GIS-softwarebedrijf Esri. Sinds maart 2022 zijn wij opgenomen in hun startup-programma. Blue Team intelligence biedt u oplossingen om op intuïtieve wijze geografische data te verzamelen, verwerken en aan te bieden. Met dit partnership kunnen wij gebruikmaken van de bestaande mogelijkheden van ArcGIS om u te ondersteunen.

“Blue Team Intelligence heeft unieke kennis en ervaring op het gebied van het integrale veiligheidsdomein, inlichtingen en opsporing. Een domein waarbinnen onze (potentiële) klanten vaak specifieke vragen hebben. In Blue Team Intelligence hebben wij een partner gevonden die haar expertise kan inzetten om deze klanten te ondersteunen.

 

Maartje Holtslag,
startup-manager Esri Nederland

Ondersteuning maatschappelijke organisaties

Wij werken samen met een aantal maatschappelijke organisaties door onze diensten belangeloos aan te bieden. Zo ondersteunen wij het Veteranen Search Team bij het uitvoeren van het (geografische) inlichtingentraject in de zoektocht naar vermiste personen. 

“De discrete en accurate werkwijze van Blue Team Intelligence is een absolute win bij ieder geo-gerelateerd vraagstuk. Voor ons als Veteranen Search Team geldt dat wij voorheen pas inzicht in de zoekgebieden kregen als we daadwerkelijk in het veld stonden. Blue Team Intelligence ontwikkelde daarom speciaal voor ons een applicatie waarmee wij zoekacties efficiënt kunnen plannen en monitoren. Nu weten we exact in welke omgeving we ons gaan begeven, zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op een zoekactie. De helpdesk van Blue Team Intelligence staat daarbij 24/7 voor ons klaar.” 

 

Dennis van der Kraats, 

voorzitter Veteranen Search Team 

Op 1 juli 2021 steunde Blue Team Intelligence een project in het kader van de maatschappelijke dienstplicht. In samenwerking met Identitycraft hielpen we jongeren om de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog op de Edense heide opnieuw in kaart te brengen. 

Stichtng Nationaal Monument Kamp Amersfoort houdt de herinnering aan het voormalige concentratiekamp “Kamp Amersfoort” en haar slachtoffers in leven, zodat de toekomstige generaties hiervan kunnen leren. De stichting heeft de moeilijke taak om aan de hand van verspreide en verloren gewaande documenten het verleden te reconstrueren. Ieder detail kan bepalend zijn voor het lokaliseren van een anoniem veldgraf of de fundering van een stookkelder. Blue Team Intelligence ondersteunt deze stichting met geografische analyses. In deze blog wordt de reconstructie van een spoorwegtunneltje in de nabijgelegen schietbaan aan de hand van twee aquarellen beschreven.

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor uw organisatie of bedrijf?