Over ons


Wij zijn Blue Team Intelligence.

Blue Team Intelligence is een consultancybureau met als doel het ondersteunen van organisaties in hun informatieoperaties zodat ze proactief kunnen denken, sturen en werken.

Wij geloven in de kracht van een gestructureerde, multidisciplinaire aanpak, waarbij het stellen van de juiste vragen aan het begin van de inlichtingencyclus centraal staat.

Het gevolg? Een proactieve, voorspellende inlichtingenorganisatie die is voorbereid op de dreiging van morgen.

Informatie Gestuurd Werken is een vast begrip binnen het integrale veiligheidsdomein. Toch is het proces reactief en duidt men achteraf de informatie die door partners wordt aangedragen.

Blue Team Intelligence is in 2021 opgericht door Bas Ooink en Stefan Sijbesma. Samen nemen wij veel kennis en ervaring mee uit inlichtingenorganisaties binnen de overheid, waarbij wij ook beschikken over de nodige operationele ervaring.

“Hoe kun je de vragen van morgen oplossen, als je werkt met de antwoorden van gisteren?”

Bas Ooink

Bas is Sociaal Geograaf en heeft 14 jaar voor inlichtingenorganisaties bij defensie en politie gewerkt. Hij heeft uitgebreide ervaring in zowel het HUMINT-domein als het verwerken en analyseren van inlichtingen op tactisch-operationeel niveau. Zijn expertise is GeoSpatial analyse.

Hij heeft als senior analist trainingen gegeven aan analyseteams en heeft innovatieprojecten binnen het inlichtingendomein geleid en uitgevoerd.

Stefan Sijbesma

Stefan heeft uitgebreide ervaring als operationeel commandant, waar hij afhankelijk was van sterke beschrijvende, verklarende en voorspellende inlichtingenproducten. Dit geeft hem een goed beeld van de operationele behoefte binnen organisaties.

Hij heeft ervaring als analist en leidinggevende binnen de inlichtingenwereld. Daarnaast heeft Stefan ervaring met het uitvoeren van innovatieprojecten binnen inlichtingendomein.

Ook heeft hij als leidinggevende gewerkt bij de grootste netbeheerder van Nederland.

Stefan en Bas vormen het hart van Blue Team Intelligence, maar naar gelang de behoefte van de klant of de aard van de opdracht kunnen wij gebruik maken van een netwerk van analisten, inlichtingenspecialisten en ICTers. Blue Team Intelligence werkt daarnaast samen met een aantal vaste partnerbedrijven.

Blue Team Intelligence ondersteunt een aantal maatschappelijke organisaties door haar diensten belangeloos aan te bieden. Zo ondersteunen wij het met het Veteranen Search Team uitvoeren van de (geografische) inlichtingen bij het zoeken naar vermiste personen.

Op 1 juli 2021 heeft Blue Team Intelligence een project gesteund in het kader van de maatschappelijke dienstplicht. In samenwerking met IdentityCraft hielpen wij jongeren om de loopgraven uit de Eerste wereldoorlog op de Edense heide opnieuw in kaart te brengen.